Publicerad på 03.11.2015

Artikelkategorier
Taggar

Mittengruppen förstärks – nytt medlemsparti från Färöarna

Förnyelser i Nordiska rådets organ

Nordiska rådet beslöt under sessionen i Reykjavik 29 oktober att förändra utskottsstrukturen 1.1.2016 samt deras namn. I stället för presidium och fem utskott har rådet nu fyra utskott samt presidium. Mittengruppen har nu ordförandeskapet i utskottet för hållbart Norden genom Hanna Kosonen, viceordförandeskapet i utskottet för välfärd i Norden genom Vigdís Hauksdóttir, ordförandeskapet i kontrollkommittén genom Jan Lindholm och ordförandeskapet i valkommitté genom Carl Haglund.

I presidiet fortsätter Carl Haglund, Morten Løkkegaard, Höskuldur Þórhallsson och som nya i presidiet Rigmor Andersen Eide och Penilla Gunther.

I utskottet för hållbart Norden har Mittengruppen sex medlemmar: Hanna Kosonen, Jan Lindholm, Villum Christensen, Mikko Kärnä, Robert Marshall och Staffan Danielsson.

I utskottet för välfärd i Norden har Mittengruppen fyra medlemmar: André N. Skjelstad, Petri Honkonen, Jenis av Rana och Vigdís Hauksdottir.

I utskottet för kunskap och kultur i Norden har Mittengruppen fyra medlemmar: Britt Bager, Johanna Karimäki, Ruth Vagn och Anders Eriksson.

I utskottet för växt och utveckling i Norden har Mittengruppen fem medlemmar: Per Olaf Lundteigen, Marcus Knuth, Katri Kulmuni, Arto Pirttilahti och Lars Tysklind.

I kontrollkommittén har Mittengruppen två medlemmar: Jan Lindholm och Penilla Gunther.

I valkommittén har Mittengruppen två medlemmar: Carl Haglund och Vigdís Hauksdóttir.

Alla Nordiska rådets organ och dess medlemmar kan återfinnas här: