Publicerad på 14.12.2021

Artikelkategorier
Taggar

Välkomnar en ny delegation från Island

Mittengruppen har fått tre nya medlemmar efter valet i Island i september i år.

Hanna Katrín Friðriksson (i bilden) företräder partiet Viðreisn. Hon är medlem av Althingi sedan 2016 och ordförande för sin parlamentariska grupp. Hon är bland annat medlem av parlamentets utskott för Efta/EEA. I Nordiska rådet kommer hon att medlem av presidiet, som också har det överordnade ansvaret för nordiskt EU-samarbete.

Guðmundur Ingi Kristinsson företräder partiet Flokkur folksins. Han har varit medlem av Althingi sedan 2017, och är också ordförande för sin egen parlamentariska grupp. Han är medlem av parlamentets välfärdsutskott, och även av Nordiska rådets välfärdsutskott. Under förra mandatperioden var han suppleant i Nordiska rådet.

Hafdís Hrönn Hafsteinsdóttir företräder partiet Framsóknarflokkur. Hon är en nyvald medlem av Althingi. I Nordiska rådet kommer hon att vara medlem i Utskottet för ett hållbart Norden.

Utöver de tre ordinarie medlemmarna har Mittengruppen även fått tre nya suppleanter från Island: Þorbjörg Sigríður Gunnlaugsdóttir (Viðreisn), Eyjólfur Ármannsson (Flokkur folksins) och Líneik Anna Sævarsdóttir (Framsóknarflokkur).